Új kártya design (Generic Template) megjelenés iOS-en

Rengetegszer alkalmazzuk a chatbotjainkban a kártyákat az egyértelmű használatuk és megjelenésük miatt. Egy régebbi bejegyzésben kifejtettük az elképzeléseinket a Generic Template kreatív felhasználásáról is. Törődünk azzal, hogy a kártyákhoz tartozó kép megjelenésében harmonizáljon a UI környezetével. Számunkra is nagy meglepetés volt, hogy megújult a küllemük.

 

A legújabb iOS Messenger verzióban nagy változások történtek a kártya UI elem (Generic Template) megjelenésében. Ez idáig a kártya alatt lévő felület minden esetben fehér hátterű volt, a gombokat világoszszürke vonalak választották el egymástól, és a gomb szövegek színe kék volt. Az új verzió ezen változtatott, egy modernebb és letisztultabb felületet tesz a Facebook elérhetővé a fejlesztők és a felhasználók számára.

 

 

Az új Generic Template háttere egységes világosszürke színt kapott, ezen a felületen belül, egy kisebb lekerekített sarkú világosabb szürke gomb került elhelyezésre. A világosszürke gombokat nem vonalak választják el egymástól, térközöket állítottak be közéjük. A gombokon lévő szövegek színe kékről sötétszürkére változott, a font vastagság pedig félkövér lett.

 

 

Ez idáig a gombokon lévő szövegek hosszától függetlenül minden esetben a gombok egymás alatt jelentek meg (maximum 3). Az új verzióban, abban az esetben, ha a gombokon lévő egyenkénti szövegek hossza nem éri el a 10-10 karaktert, a Messenger egymás mellé sorolja a gombokat.

 

A kártyák átalakítása az első lépés lehet a teljes UI készlet megújításában, izgatottan várjuk, mivel áll elő legközelebb a Facebook!