A Netflix chatbotját mi ilyennek képzeljük el

Izgalmas koncepciót dolgoztunk ki: a Netflix mobilos applikációját turbóztuk fel chatbot funkciókkal, hogy a felhasználóknak tényleg csak a kedvenc filmjükre és sorozatukra kelljen koncentrálni.

 

Emberek milliói kényszerültek a négy fal közé a pandémiás helyzet miatt. Így vagyunk ezzel mi is: a streaming szolgáltatóknak köszönhetően szinte csak a filmeken és a sorozatokon keresztül tudunk egy kicsit kiszakadni a mindennapokból. Felhasználói élmény szakértő csapatunk szabadidejében falja a sorozatokat, rendszeres Netflix felhasználók, és a saját tapasztalataik alapján készítették el a chatbot koncepciót, amit ők is szívesen használnának.

Visszanézhető keresőfunkció a chatbotban

Az egyik kedvenc funkciónk, hogy amennyiben chatboton keresztül keresel, az üzeneteid és a Netflix válaszai is mentésre kerülnek, mint egy szokásos üzenetküldő alkalmazásban. Ennek köszönhetően bármikor visszatekerhetsz, és megnézheted, hogy régen milyen témák vagy sorozatok érdekeltek, és nem fognak a kedvenc sorozataid a My list elérhetetlen mélyére süllyedni.

Ha például beírjuk, hogy “szakítós film”, akkor a chatbot a hangulatunknak megfelelő szomorkás-romantikus filmeket fog ajánlani. Vagy ha épp Adam Sandler vígjátékain kacagnánk egyet, elég a színész nevét beírni, és máris listázza a chatbot a filmjeit. De megírhatjuk üzenetben azt is, hogy “magyar szinkronos filmek” – sokan nem is tudják milyen rengeteg lokalizált tartalom érhető el Netflixen.

 

 

Egészségesebb TV nézési szokások

 

A chatboton keresztül megoszthatjuk statisztika formájában a felhasználókkal, hogy mennyi időt tölt filmek nézésével. Tehát, ha úgy érzed, egy kicsit túltoltad a sorozatozást az elmúlt időszakban, a statisztikának köszönhetően tisztább képet kaphatsz arról, valójában mennyi időt töltöttél a Stranger Things darálásával, így egy picit finomíthatsz a filmnézési szokásaidon.

 

 

Szól a chatbot, ha megjelent a film, amire vártál

 

A chatbotok egyik legkézenfekvőbb funkciója, hogy automatikus értesítésekkel tájékoztathatók a felhasználók. A Netflix esetében is hasznos információk küldhetők ki így: a felhasználó egy adott film vagy sorozat kapcsán iratkozhat fel értesítésekre.

 

Vagyis, ha a Witcher sorozat második évadát már nem győzöd kivárni, az alkalmazásban pedig elérhetővé válik annak az előzetese, üzenetet kaphatsz a trailert elindító kártyával. De a kártyán természetesen az is megoldható, hogy a user rögtön elkezdje a várva várt film lejátszását.

A koncepciót működés közben is megtekintheted a legutóbbi BotVlog-epizódban

 

 

Ha nem szeretnél lemaradni a RoboRobo Chatbot Studioval kapcsolatos legfrissebb hírekről, kövess be minket LinkedInen: