Booxly: új Messenger chatbot könyvrajongóknak

A RoboRobo új,  ingyenes chatbotja a rendszeres könyvolvasóknak segít – és mindenkinek, aki szeretne gyakrabban vagy többet olvasni.


Napjainkban újra reneszánszát éli a könyvolvasás: legyen szó e-könyvről vagy nyomtatott kötetekről, egyre többen falják rendszeresen a betűket – vagy legalábbis szeretnék, ha rá tudnák venni magukat, hogy egy kicsit kiszakadjanak az internet világából.

 

A RoboRobo stúdió új chatbotja mindkét célcsoportnak hasznos lehet: a sokat olvasók végre mindig képben lehetnek, hogy mivel hol tartanak – a kezdők pedig könnyebben motiválhatják magukat az elérhető statisztikákkal.

 

A chatbot működését bemutató videó itt tekinthető meg:

 

 

A Booxly névre keresztelt bot pofonegyszerűen működik:  a “New book” opcióra kattintást követően lehetőségünk van új könyvet hozzáadni személyes könyvespolcunkhoz. A felugró webview felületen keresztül többek között megadhatjuk a olvasott könyv oldalszámát, címét és szerzőjét, illetve telefonunk kamerájának segítségével borítóképet is csatolhatunk hozzá. 

Az előzetesen felvitt könyvek rákerülnek személyes könyvespolcunkra. A könyvekhez rendelt könyvjelzők segítségével pedig könnyedén vezethetjük épp hanyadik oldalnál járunk az olvasásban. Ha nem emlékszünk, hol tartottunk, csak beírjuk a könyv címét, és máris jól áttekinthető kártyán láthatjuk, hol tartunk, illetve hogy hány százalékot olvastunk el az adott műből. A rendszer automatikusan és folyamatosan szolgáltatja az adatokat, például hogy melyik nap milyen sebességgel haladt az olvasó az adott kötetben vagy hány oldallal végzett összesen egy adott napon. Természetesen az effajta, még több olvasásra és egyedi rekord döntésre motiváló statisztikák mellett arra is ügyeltek a fejlesztők, hogy a bot alapvető könyvjelző funkciója is könnyedén elérhető legyen. A Booxly névre keresztelt chatbot angol nyelven érhető el a https://www.m.me/booxly címen, de a RoboRobo munkatársainak tervei szerint a magyar verzióra sem kell sokáig várnunk.