A következő megálló: Viber

Jelenleg is számos népszerű chatbotunk fut Messengeren, hamarosan azonban begördülünk egy számunkra teljesen új platformra. Rövidesen útnak indítjuk első Viberre fejlesztett chatbotunkat!

 

Az instantüzenet-küldő alkalmazások felhasználói arányának megoszlása országonként erősen eltérő lehet. Magyarországon a Messenger mellett az egyik legnépszerűbb ilyen alkalmazás a Viber, de vannak olyan régiók is, ahol az utóbbi szinte egyeduralkodónak mondható.

 

Emiatt a sokszínűség miatt is hatalmas lépés, hogy egy új platformot hódíthatunk meg. Első projektünk gyanánt pedig a Sihuhu vasúti menetrend chatbotunk Viberre optimalizált változatát készítjük el.

 

A Sihuhu egy praktikus eszköz, amely képes könnyebbé tenni a vasúttal utazók százezreinek életét. Éppen ezért esett a választás a Sihuhura, mivel szeretnénk a lehető legszélesebb körben elérhetővé tenni ezt az eszközt a felhasználók számára. Ennek jegyében a Viberen futó Sihuhu immáron angolul is elérhető lesz! 🙌

 

Mindezek mellett a Sihuhuval remek lehetőségünk nyílik arra is, hogy a Viber chatbot platformjának egyedi funkcióival kísérletezzünk. Az egyik ilyen újdonság az ún. keyboard, melynek segítségével egyedi “billentyűzeteket” jeleníthetünk meg.

 

A Sihuhu esetén ezt a funkciót többek közt arra használjuk, hogy azonnal kilistázzuk a következő járatokat vagy épp az elérhető jegyárakat. Ezek a listaelemek kattintható gombok, így pl. egy járatra nyomva megnyílik annak adatlapja egy WebView ablakban.

 

Folyamatosan kutatjuk, hogy milyen egyedi funkciókkal bír a Viber, továbbá hogy ezeket hogy lehet kreatívan alkalmazni. Ezekről természetesen beszámolunk a botblog.hu-n is, mint ahogy részletesebben foglalkozni fogunk a Viber Sihuhuval is!